Find din case
Ønskes kontakt til en af vores case-personer, så kontakt foreningen på e-mail formand@whiplashforeningen.dk, hvorefter der vil blive videreformidlet kontakt til den pågældende case-person.
Hanne Poulsen - whiplashskadet i 2014
Hanne Poulsen, whiplashskadet i 2014. Hanne blev påkørt frontalt med 100 km/t. Hun fik kraniebrud, whiplash, brækkede ribben, og en hofte gik af led. Senere fik hun konstateret to diskusprolapser og slidgigt i nakken. Hanne arbejdede som lærer i en folkeskole. Efter ulykken var hun sygemeldt i 14 dage. Hun startede med at arbejde nogle få timer, men efter nogle måneder kæmpede hun sig op på fuld tid, da hun som enlig mor, var bekymret for, hvad der ville ske, hvis hun blev langtidssygemeldt. Men smerterne forværredes kraftigt, hun fik kronisk hovedpine og hun kan ikke bruge sin højre arm længere, der sover og bliver mere og mere slap og vissen. Hanne kan ikke kan sove om natten for smerterne, og det går ud over hendes korttidshukommelse. Hun husker ikke længere mennesker eller ting, der lige er sket.
Hanne Holst Rasmussen - whiplashskadet i 2002
Hanne blev påkørt bagfra af en lastbil, der kørte 90 km/t. Selv holdt hun næsten stille. Bilen blev nærmest halveret. Sædet, Hanne sad på, brækkede, og hun slog nakkestøtten af med hovedet. Danske læger mente, at alvorlige symptomer som fx black out tilfælde, nedsat kraft i hele venstre side af kroppen, blæreproblemer etc. ikke skyldtes ulykken. Men Hanne tog til Tyskland i 2007, hvor de bl.a. fandt tryk på rygmarv og skadede ledbånd ved en funktionel undersøgelse og derfor udførte en stivgørende operation af nakken. Hannes genvandt sin hjernefunktion og de værste symptomer forsvandt efter operationen. Nye kom dog hurtigt til pga. forkert slidt af nakken siden ulykken samt pga. operationen. I dag bærer Hannes hverdag især præg af stærke smerter. Hanne har skrevet bogen “Tag piskesmæld alvorligt” i 2014, en hvidbog om whiplash i 2018, hjemmesiden www.tagpiskesmaeldalvorligt.dk og er frivillig i Whiplashforeningen.
Hanne Nikodam - fik whiplashskader og hjernerystelse i 1995
Hanne kom til at trække for meget i sin paragliders styresnore og faldt direkte til jorden fra ca. 15 m’s højde. Hun var kortvarig bevidstløs og hun udviklede i løbet af kort tid nedsat kraft i venstre arm, påvirket hørelse og synkeproblemer samt ikke mindst voldsomme hoved- og nakkesmerter. Hun blev indlagt på intensiv på et hospital i Schweiz, og hjemme i Danmark forsøgte Hanne at få lægelig hjælp til en forklaring på de vedvarende hoved- og nakkesmerter. Først i 2004 fik hun lavet scanning af nakke som viste diskusprolapser. Dog ikke muligt at operere. I dag lever Hanne et stille liv indrettet efter smerter, fysiske begrænsninger, kognitive- og udtrætningsproblemer.
Bodil Møller Christensen - whiplashskadet i 1999
Bodil havde desuden en løfteskade i ryggen forud for biluheldet. I dag har Bodil stadig store gener efter skaderne, bl.a. i form af stærke smerter, hovedpine, læse- og koncentrationsvanskeligheder. Ved hjælp af smertemedicin, blid træning og kropsbevidsthed har Bodil dog opnået at få en hverdag der hænger sammen. På trods af smerterne har Bodil formået at lave frivilligt arbejde i det små, samt at skrive en bog sammen med en anden om whiplash. Bodil Møller Christensen er medforfatter til bogen “Bag om whiplash”, udgivet på Frydenlund i 2015.